Over Political Catwalk

Doel van de Political Catwalk is om jongeren op een nieuwe manier naar politiek & democratie te laten kijken door ze via een bijzondere cultuureducatieve aanpak te prikkelen, ze op hun creatieve en ambachtelijke talenten aan te spreken en door ze intensief met elkaar en politici te laten samenwerken.

Essentie is dat jongeren mode ontwerpen voor politici. Deze politici showen vervolgens zelf hun outfits op de catwalk tijdens een professionele modeshow. Jongeren verdiepen zich in het thema en gaan gesprekken aan met de politicus waarvoor zij het ontwerp maken.

Via het project ontwikkelen jongeren, die geen mode achtergrond hebben, een breed palet aan vaardigheden, zoals presentatietechnieken, organiseren en ontwerpen, wordt hun zelfvertrouwen vergroot, leren ze de kneepjes van het modevak en werken ze mee aan een professionele modeshow.

Political Catwalk is een cultureel-educatief project waar jongeren een breed palet aan vaardigheden aangeleerd krijgen in de vorm van workshops onder begeleiding van professionals. De huidige cultuureducatieve aanpak is opgesteld in samenwerking met mode ontwerper Bas Kosters, Sepehr Magsoudi en mbo mode instellingen.

Political Catwalk is een project van Stichting F6. Een organisatie die zich inzet om jongeren meer te leren over politiek & democratie d.m.v. cultuur, zoals d.m.v. mode. De eerste editie was in 2015 en de tweede in 2017. Op dit moment zijn we bezig met een 2019 editie die in het kader zal staan van 100 Jaar Vrouwenkiesrecht.

Stichting F6 is altijd op zoek naar samenwerkingspartners om PC2019 tot een zo groot mogelijk succes te maken!